Ugrás a tartalomra

Ajándék könyvcsomagot adtak át Zentán

2018.11.09
15:17
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Az adományt a Budavári Önkormányzat civil szervezete gyűjtötte, Zentán a Kéz a kézben Szervezet és Stevan Sremac Általános Iskola kapja.

A Kéz a kézben Szervezet mindig szívesen fogadja a gyerekeknek szánt kézműves foglalkoztató és a meséskönyveket. Rác Magdolna, elnök, Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete: „A kézműves foglalkozásokhot bírunk belőlük tanulni. Ahogy most látom, van benne papírhajtogatásról szóló, aminek nagy hasznát tudjuk venni, hogy megtanítsuk ezeket a fiatalokat helyesen papírt hajtogatni.”

Az általános iskolákba kerültek a tudományos kislexikonok, házi olvasmányok, valamint egyéb irodalmi alkotások. Urbán Zsuzsanna, igazgató, Stevan Sremac Általános Iskola, Zenta: „Pont ma van a November 11. Iskola kihelyezett tagozat iskola napja, úgyhogy ezt iskolanapi ajándékként fogom a November 11. Iskolának átadni.”

A Budavári Önkormányzat és Zenta Község Önkormányzata évek óta ápol testvérvárosi kapcsolatokat.
Perpauer Attila, községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja: „Ez év őszén a budavári civilek tettek látogatást városunkban, és ennek a hozadéka volt ez a mai sajtótájékoztató, hiszen a civilek gyűjtöttek könyveket a zentaiak számára.”

Zenta Község Önkormányzata a jövőben is tervez hasonló akciókat és megmozdulásokat a Budavári Önkormányzattal együttműködve.

Zenta
könyvcsomag
Kéz a Kézben

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.
14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.