Ugrás a tartalomra

Sok rendőr szakmát vált

2018.11.13
16:58
Forrás
021.rs, Danas
Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.

Az utóbbi években a belügyisek 8-12 százaléka hagyta ott munkáját, hogy az Európai Unió országaiban sofőrként vagy valamilyen mesterként dolgozhasson. Veljko Mijailović szakszervezeti elnök elmondta, nagy az elégedetlenség a közrendőröktől egészen a vezetőkig, mivel rosszak az emberi viszonyok, ellehetetlenült a szervezett bűnözés elleni harc, és nehéz az alkalmazottak anyagi- és munkakörülménye. Ha továbbra is ilyen gyorsasággal hagyják el képzett személyek a rendőrséget, akkor az nem lesz képes a megfelelő módon ellátni a feladatát, a lakosság védelmét. Mihamarabb rendezni kell Szerbia egyik legfontosabb szervezetének, a belügyminisztériumnak a helyzetét - szögezte le a rendőrség szakszervezetének elnöke.

rendőr
Veljko Mijailović

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.