Ugrás a tartalomra

Biztonsági gyermekülésekre lehet pályázni a temerini önkormányzatnál

2018.11.14
22:10
2018.11.15
16:17
Forrás
Pannon RTV
A helyi édesanyák között 40 ülést oszt ki a községi közlekedésbiztonsági tanács.

Az akcióval fel szeretnék hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a szerbiai utakon a múlt évben több gyerek halt meg autószerencsétlenségekben, mint gyalogos közlekedésben.

Miután rávettük a gyereket, hogy beüljön az ülésbe és az izgő-mozgó kicsit lecsatolni is sikerült, azt hinnénk, hogy végre indulhat az örömteli utazás. Sokszor azonban csak tiltakozástól hangos lehetetlen küldetés vár ránk – meséli Garbac Sarolta, aki ennek ellenére fontosnak tartja, hogy mindkét gyermeke korának és súlyának megfelelő ülésben utazzon.

Garbac Sarolta, Temerin: „Még ha a sarki boltba megyek is, akkor is csatolom be az övet, és muszáj ezt a gyereknél is így felfogni. Akármekkora macera, és akármennyire is a rendőrségtől és a büntetéstől való félelem motiválja az embereket az országban, valahol fejben kell ezt rendbe rakni, hogy ha a gyerekemet a kezembe fogom, mert csak a sarokig akarok elmenni, akkor a gyerekem lesz a légzsák, igen légzsák, hogyha valami történik.”

 

Az előírásoknak megfelelő gyerekülések használatára hívja fel a figyelmet a temerini közlekedésbiztonsági tanács akciója is, amelynek keretében 40 biztonsági ülést osztanak szét. A szabványjelzéssel ellátott ülések összértéke csaknem 300 ezer dinár. A költségek egy részét a megfizettetett közlekedési bírságok által befolyt eszközökből fedezte a helyi önkormányzat.

Dragan Bjelac, elnök, Közlekedésbiztonsági Tanács, Temerin: „A közlekedésbiztonsági törvény előírja, hogy a megfizettetett közlekedési bírságok 30 százaléka a helyi önkormányzatok büdzséjébe kerül. Ezek szigorúan célirányos eszközök, és azt is előírja a törvény, hogy hogyan lehet felhasználni a befolyt eszközöket. Az az ötletünk támadt, hogy a meglevő eszközöket gyermekülések beszerzésére fordítjuk, amiket a helyieknek ajándékozunk.”

A közlekedésbiztonsági tanács pályázatára december 3-ig jelentkezhetnek a temerini anyák. A nyertes pályázók egy bemutatón is részt vehetnek, melynek keretében szakemberek ismertetik majd a biztonsági gyermekülés megfelelő használatát.

Temerin
gyerekülés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.