Ugrás a tartalomra

Megépült a világ első „fordított” hotelje Kínában

2018.11.16
09:28
2023.11.02
09:08
Forrás
MTI
A lefelé, 88 méter mélyen egy szakadékba épített különleges szálloda november 20-án nyitja meg kapuit.

A Shimao Wonderland nevű ultramodern épület 19 emeletéből 16 a talajszint alatt található, csak három szintje emelkedik a földfelszín fölé. Az építészek úgy tervezték, hogy az épület legördüljön egy nagy, elhagyatott kőfejtő meredek szikláin. A tíz éve kezdődött építkezésen ötezer mérnök és munkás dolgozott, a munkálatok költségét 555 millió dollárra becsülik. A hotel mind a 336 szobája rendelkezik balkonnal, amelyek lenyűgöző kilátást nyújtanak az épülettel szemben lévő, a kőfejtő tetejéről lezúduló vízesésre. Vannak vízszint alatt lévő szintek is. A két alsó szint egy tíz méter mély akváriumba merül, az ott megszállók ablakai halakkal teli medencékre tekintenek.

Kína

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.