Ugrás a tartalomra

Jövőre elkészül a topolyai diákotthon

2018.11.16
15:18
2018.11.16
19:53
Forrás
Pannon RTV
A diákotthon félkész állapotban, csaknem tíz éve vár a befejezésre, a tartomány támogatásnak és az önkormányzatnak köszönhetően jövőre elkészül az épület.

A topolyai Mezőgazdasági Iskolába tanulói sokan utazó diákok, nem csak a községből, távolabbi településekről is utaznak. Igen hosszú időt töltenek a buszokon, de az is gondot okoz, hogy nincs elegendő megfelelő időpontban közlekedő járat. A diákotthon megoldást jelentene ezekre a gondokra.

Salamon Ákos, Szenttamás: „Számunkra igazán jó lenne, mivel most nincs megfelelő buszjárat és nem tudunk ideérni az első órákra. Ezzel ez a probléma megoldódna és minden órán ott lehetnénk. Mivel messze lakunk az utazás legalább fél óra egy irányba, ha bent laknánk több idő jutna a tanulásra és a hobbira is, mint a foci, a tánc vagy a zene.”

A topolyai diákotthon a Mezőgazdasági Iskola szomszédságában található. A tervek szerint a befejezése után nyolcvanyolc tanulónak adhat majd otthont, akiknek ezzel megoldódna az utazással járó problémája.

Nagy Norbert, Kúla: „Az osztályban vannak akik Temerinből, Bácskertesről, Becséről, Törökfaluról utaznak. Ha a diákotthonban lakhatnának, akkor sokkal könnyebb lenne nekik., Nekünk is naponta csak háromszor van buszjáratunk Kúlára és az út is eléggé drága.”

A diákotthonnak köszönve a topolyai iskolákba több tanuló jelentkezne - véli Tóth Tibor. A Mezőgazdasági Iskola igazgatója hozzátette: „Nem csak a mi iskolánknak jelentene ez segítséget, hanem a községben a másik két iskola számára is, tehát a műszaki és a gimnázium számára, mivel ott is, ha ez a fejlesztés megvalósulna és kiépülne a diákotthon, akkor több diák jelentkezne az iratkozáskor, ami nagyban előremozdítaná a tagozatok feltöltését.”

A topolyai önkormányzat 50 millió dinárt látott elő a költségvetésben a diákotthon befejezésére, a hiányzó 25 millió dinárt a tartományi kormány biztosítja. A 75 millió dinárból a falak vakolását és a nyílászárók beépítését tudják megvalósítani. A közbeszerzési eljárást már kiírták, a munkálatok hamarosan elkezdődhetnek.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Ha minden igaz akkor újév környékén elkezdődnek a munkálatok, lévén hogy zárt épületről van szó, ott télen is lehet dolgozni. Az épületet iskolakezdésig mindenképpen szeretnénk befejezni.”

A diákotthon külső munkálatainak befejezése után a beltéri berendezés beszerzése lesz a következő lépés, melyet pályázati pénzekből szeretnének megoldani.

Topolya
topolyai diákotthon

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.