Ugrás a tartalomra

A Regionális Hulladéktároló évi 80 ezer tonna hulladék szelektálására alkalmas

2018.11.19
12:40
2018.11.19
14:55
Forrás
Pannon RTV
Befejeződtek a munkálatok a békovai Regionális Hulladéktároló Kft.-ben, a szükséges felszerelés beszerzése is megtörtént.

Ez hangzott el ma azon a sajtótájékoztatón, ahol a vállalat illetékesei civil szervezetek képviselőivel járták körbe a létesítményt. A Regionális Hulladéktároló évi 80 ezer tonna hulladék szelektálására alkalmas és 7 helyi önkormányzat tartozik majd a békovai létesítményhez. Az illetékesek a civil szervezeteket is bevonják a munkába, a polgárok oktatásával, promóciós tevékenységekkel segíteni fogják a hulladéklerakó munkáját - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Góli Csilla, igazgató, Regionális Hulladéktároló Kft.: „Először ide érkezik a hulladék a válogató központba, ahol különböző fejezetei vannak a válogatásnak. A nagy méretű hulladékot külön szelektálják, utána külön válogatják a 3 centiméternél kisebb hulladékot, ami egyenesen mehet le a hulladéklerakóba. A háromtól-nyolc centiméteres hulladék kezelésre megy a komposztálóba, és onnan tovább kézi válogatással lehet kiválogatni azt a fajta hulladékot, aminek bármi értéke lehet, mint másodkategóriás nyersanyag.”

Regionális Hulladéktároló
Békova
Góli Csilla

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.