Ugrás a tartalomra

10 éves fennállását ünnepelte a magyarkanizsai Gazdakör

2018.11.21
14:18
2018.11.21
17:18
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepi rendezvényen a civil szervezet képviselői köszönőlapot adományoztak azoknak az aktív polgároknak, akik az elmúlt 10 évben nagy segítségére voltak a Gazdakörnek.

Jelenlegi felállásában a civil szervezet még 2008-ban alakult, az előzőleg Magyarkanizsán működő szervezet mintájára, és jelenleg is 80 taggal tevékenykedik. A civil szervezet az elmúlt tíz évben rengeteg programot, tanfolyamot, segítséget nyújtott a községbeli mezőgazdasági termelőknek, kiemelt figyelmet fordítva a pályázatokra, és a fiatal gazdálkodók támogatására.

Bata Erzsébet, alapító elnök, Gazdakör, Magyarkanizsa: „10 év, ez nem hosszú idő, ez tulajdonképpen az új Gazdakörnek a 10 éves évfordulója, de azt szeretném megjegyezni, hogy őseink, nagyszüleink, szüleink alapították 1894-ben az első Gazdakört, azóta ugye sok minden történt, háborúk jöttek-mentek, de az idősebb korosztály, az akkori alapítók leszármazottai kérték, hogy megemlékezésképpen is, jogutódként alapítsuk meg ismét a Gazdakört. Erre került sor 10 évvel ezelőtt, és utána csatlakoztak hozzánk nagyon szorgalmas termelők, fiatal termelők, akik érdekében úgy érezzük, hogy érdemes dolgozni teljes gőzzel úgymond.”

Magyarkanizsa
Gazdakör

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.