Ugrás a tartalomra

Felújítják a nagykikindai Egység belterét

2018.11.22
20:42
2024.03.19
08:43
Felújítják a nagykikindai Egység Művelődési Egyesület épületének belterét. A klubhelyiség új világítást kap, a falakat pedig újra festik. A munkálatok nagy részét a magyar kormány támogatta.

A falakat csiszolják az Egység Művelődési Egyesületben, a tervek szerint napokon belül a festék is felkerül. A felújítás jelentős részét az egyesület tagjai végzik. Az egyesületben egyebek mellett működik kórus, néptánccsoport és színtársulat is, amely már évek óta nagy sikereket ér el a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján.

Király Sándor, rendező, József Attila Színtársulat, Nagykikinda: „A csoport pillanatnyilag pihen, mert egy-két fellépésünk lesz még az idén. Már megvan az új darab is, de a munkálatok miatt egy kicsit szünetelünk. Most előnyt élvez a Mikulás ünnepség, a karácsonyi műsor. Arra próbálunk összpontosítani, de közben elkezdjük az új próbákat is.

A nagykikindai épület felújítása a helyi művelődési élet szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír - mondta el Tápai Róbert, az Egység Művelődési Egyesület elnöke. Tavaly új tetőt kapott az épület, most a klubhelyiség újul meg, de a tervek között szerepel a bútorzat cseréje is.

Tápai Róbert, elnök, Egység Művelődési Egyesület, Nagykikinda: „Az elsődleges célunk, hogy otthonosabbá tegyük ezt a környezetet, ahova a maradék magyarság, de nemcsak a magyarság, hanem bárki, aki még bármilyen kapcsolatot ápol a magyarsággal, ide betérhessen, kedvet kapjon, mivel sajnos nagyon megfogyatkozott a létszámunk, illetve azoknak a száma, akik rendszeresen látogatják ezt a helyiséget.”

A művelődési egyesület elnöke szerint egyre nagyobb gondot jelent a bánáti városból való elvándorlás, ezért remélik, hogy programjaiknak és szakköreiknek megtartó ereje van.

Az egyesület épületének felújítási munkálatait a magyar kormány támogatásából valósítják meg.

Nagykikinda
egység

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.