Ugrás a tartalomra

Ülésezett a szabadkai VKT

2018.11.27
15:58
2018.12.12
08:36
Forrás
Pannon RTV
Az idei évi városi költségvetés első kilenc havi megvalósulásáról szóló jelentésről, illetve a költségvetés módosításáról, kiegészítéséről szavaztak ma a Szabadka Város Képviselő-testületének ülésén.

Egyebek mellett határozatokat fogadtak el egyes közműdíjak emeléséről, valamint több közvállat igazgatóját is kinevezték.

Az idei év első kilenc havi költségvetése mintegy 55 százalékban valósult meg - nyilatkozta Nágel János. A VMSZ szabadkai frakcióvezetője beszélt a költségvetés-módosítás legfontosabb tételeiről is, amelyek közül az egyik a Szabadkai Népszínház építésére vonatkozik.

Nágel János, szabadkai frakcióvezető, VMSZ: „A Népszínház építési munkálatainak a késését emelném ki. Ez nem abból az okból történt, mert nem állt rendelkezésre a megfelelő összeg, 500 millió dináros beruházásról van szó, hanem abból az okból kifolyólag, hogy az áprilisban kiírt közbeszerzési eljárásra nem volt megfelelő árajánlat.”

A jövedelemadó, a vagyonadó és a bérleti díjak terén a költségvetési bevételek csökkentek - nyilatkozta Maglai Jenő, a Szabadka Polgári Mozgalma képviselőcsoport frakcióvezetője. 2016 óta nem valósultak meg eredményesen a nagyberuházások - tette hozzá.

Maglai Jenő, frakcióvezető, Szabadka Polgári Mozgalma: „Ötven és hatvan százalék között van csak a megvalósítás. Az összmegvalósítás pedig csak 52 százalék a tervezetthez képest, ami nagyon aggasztó. Ami igazából nagyon problematikus, az a második napirendi pont, a költségvetés módosításában, hogy a 2019-es évre újra át lesz dobva, illetve halasztva lesz a Népszínház projektjének a megvalósítása, a kettes Vízgyár projektjének megvalósítása.”

Ez a második költségvetés-módosítás ebben az évben, amely a köztársasági és tartományi átutalások késése miatt következett be - nyilatkozta Bogdan Laban. Szabadka polgármestere egyebek mellett kitért a palicsi beruházások fontosságára is.

Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Szeretném bejelenteni, hogy sikeresen befejeződött a közbeszerzés a palicsi wellness-központ és aquapark kiépítése kapcsán. Várhatóan decemberben lesz az alapkőletétel, és ez egy olyan projekt, amely nagyon fontos Szabadka számára. Az első szakaszban 320 milliót fektetünk be a város költségvetéséből, valamint a köztársasági és a tartományi támogatásokból. A következő évben is biztosítunk eszközöket a második fázisra, amely további 750 millió lesz.”

A közműdíjak emelése - amelyről döntöttek ma - egyebek között az utasszállításra, az ivóvíz és szennyvízelvezetésre, valamint a távhőszolgáltatásra vonatkozik. Decembertől lép életbe az emelés. Az ülésen több közvállalat igazgatójának kinevezéséről is döntöttek.

Bogdan Laban
Maglai Jenő
Szabadka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.