Ugrás a tartalomra

A szabadkai tanítóképzésnek több mint 200 éves hagyományai vannak

2018.11.27
17:00
2018.12.12
08:35
Forrás
Pannon RTV
Hangzott el ma a szabadkai MTTK kari napján. Bár a történelem folyamán többször átalakult, az Újvidéki Egyetem részeként hivatalosan 12 éve áll fenn - ezt ünnepelték ma az intézményben.

Az évfordulós ünnepségen a tanítóképző hallgatói készültek alkalmi műsorral. Az egyetemi himnusz után a dékán mondott beszédet, valamint díjazták az intézményt segítő személyeket is. Elismerésben részesítették a Pannon RTV-t is az elmúlt évek támogatásáért.

Bodzsoni István, igazgató, Pannónia Alapítvány: „Az elmúlt évek alatt igazán jó együttműködés jött létre a két ház között, szó szerint is, hiszen egymással szemben vagyunk, és egymás után építkeztünk, illetve építkezik a Tanítóképző, a Pannon TV tette csak a dolgát és igyekezett minél jobban, minél többet népszerűsíteni a tanítóképző munkáját, igyekeztünk segíteni azzal, ami a mi munkánk.”

Az ünnepség keretén belül az intézmény múltját és jövőképét is bemutatták. Átlagosan 30-40 hallgató tanul tovább évente az intézményben. Námesztovszki Zsolt, a kar dékánhelyettese elmondta, több továbbképzést is sikeresen akkreditáltak az elmúlt időszakban.

Námesztovszki Zsolt, dékánhelyettes, MTTK, Szabadka: „Körülbelül a maximumot tudtuk elérni. Harminchat oktatóval, négy szakirányú képzést csinálni, tehát két alapképzést, két mestert, két olyan akkreditált továbbképzést - az egyik ugye a PPM - a másik az informatika tanári. Tehát úgy gondolom, hogy itt a mostani lehetőségeinket elég jól kitöltöttük, dolgozunk további kapacitásbővítésen.”

Az ünnepség díszvendégei voltak az MTTK emeritus tanárai, Babity János Magyarország szabadkai főkonzulja, valamint Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is.

Bodzsoni István
Námesztovszki Zsolt
MTTK
Szabadka

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.