Ugrás a tartalomra

Fejlesztik a Nagybecskerek és Temesvár közti turizmust

2018.11.28
14:02
2018.11.28
18:07
Forrás
Pannon RTV
A Nagybecskerek és Temesvár közötti, egykor virágzó kapcsolatok felújítására újabban több kezdeményezés született.

A két bánáti várost összekötő Bega iszaptalanítási terve és a töltésén épülő kerékpárút mellett, a turizmus terén is igyekeznek közelebb hozni egymáshoz a városokat.
Nagybecskerek negyven kilométerre fekszik a szerb-román országhatártól, Temesvár pedig száz kilométerre van tőle. A két várost összekötő folyónak az újbóli hajózhatóvá tétele, valamint a partján épülő kerékpárútnak nagy szerepe lesz abban, hogy a több romániai turista látogasson Nagybecskerekre. Persze ez fordított irányban is érvényes.

Predrag Adžić, Casa del Sole szálloda, Temesvár, Románia: „Temesvár nagy város, vannak turisztikai és egyéb lehetőségei. Nagyon jó volna, hogyha szorosabb kapcsolat jönne létre Nagybecskereken és Temesvár között. Akár a turizmus, de minden egyéb téren is.”

Hogy a szomszédok egyre többet utaznak, azt már felismerték a Versecen, ahol a szüreti napokra évről-évre több román vendég érkezik. Ugyanez érvényes a nagykikindai Töknapokra is. Ezen az úton szeretnének elindulni most a nagybecskerekiek is.

Zoran Ljubotina, igazgató, Nagybecskereki Turisztikai Egyesület: „Már tavaszra sokkal több romániai vendéget várunk, mi pedig ugyanakkor nagy turisztikai bemutatkozót tervezünk tartani Temesvár központjában. Ezt már megbeszéltük az ottani gazdasági kamarával illetve az ottani vállalkozókkal.”

A turisztikai együttműködés szorosabbá tételének az ötlete az idei nagybecskereki gazdasági kiállításon született. Nemrég Temesváron járt a nagybecskerekiek küldöttsége, folytatásaként pedig tegnap Nagybecskereken, Temes-megye húsztagú küldöttsége előtt mutatták be a legnagyobb bánáti város turisztikai kínálatát.
 

Kiss Izabella, igazgató, Munkáltatók Uniója, Nagybecskerek: „Fő célunk, hogy szorosabb kapcsolatot teremtsünk a vállalkozók között, és persze a vendéglátó-iparban dolgozó munkásokkal és a vállalkozókkal. Mivel szerintünk nagyon fontos olyan eseményeket szervezni, melyek növelik a turisták számát a városunkban. Persze ez nagyon fontos a vállalkozók szemszögéből is.”

Mint elhangzott, a kedvező díjszabásnak köszönve, évente mintegy ötvenezer szerbiai polgár veszi igénybe a temesvári nemzetközi repülőtér szolgáltatásait.

Nagybecskerek
Temesvár
turizmus

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.