Ugrás a tartalomra

Ülésezett Zenta Község Képviselő-testülete

2018.11.29
15:34
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Zenta Község Képviselő-testületi ülésén többségi szavazatok alapján két, fűtéssel kapcsolatos napirendi pontot nem vitattak meg, így ezek további KKT ülés vitatémáját képezik majd.

Zsoldos Ferenc, a Magyar Mozgalom zentai frakcióvezetője szerint nagy problémát jelent az, hogy a KKT üléseknek több hónapja nincs élő közvetítése. Szerinte az ülésen az ellenzék konstruktívan lépett fel. Zsoldos Ferenc, zentai frakcióvezető, Magyar Mozgalom: „Igazából két nagyon fontos napirendet levettek, akik előterjesztették, ez a fűtéssel kapcsolatos napirendi pont, az biztos komoly vita lett volna. Önmagában több napirendi pontot egyhangúlag fogadott el a KKT, ilyen szempontból megvan a konstruktív ellenzékiség.”

A fűtéssel kapcsolatos napirendi pontot azért vetették el, mert ezek a javaslatok további egyeztetésre szorulnak, mielőtt megvitatják őket. Az ülés folytatásában így többségében a költségvetési módosításokról esett szó. Zsíros-Jankelić Anikó, zentai frakcióvezető, Demokrata Párt: „Az, ami napirendre került ma, az az önkormányzatnak mind törvényes kötelezettsége, tehát törvényes kötelezettsége az, hogy elszámoljon a kilenc havi költségvetés-megvalósításról, hát kell, hogy kövessék a költségvetés megvalósulását, és annak értelmében módosítani, kiegészíteni a költségvetést.”

A 2019-es vagyonadó emelkedésére vonatkozó javaslat kisebb vitát váltott ki. Az adók az adóhivatal által vezetett adatok alapján lesznek megállapítva az ingatlanokra és a földterületekre. Sztantity Szebasztián, zentai önkormányzati képviselő, VMSZ: „Beszéltünk a helyi vagyonadó megállapításáról, itt azt kell kiemelni, hogy a második körzetben, illetve a második és harmadik körzetben, tehát a mezőgazdasági földterületekről van szó, itt valamekkora növekedés lesz a vagyonadóban, de ez abból származik, hogy ezeket a földterületeket, illetve ezeket az ingatlanokat többet vásárolták, nagyobb értékben adták el, nagyobb értékben vették meg.”

A KKT ülés végén egyhangúlag szavaztak a zentai Egészségügyi Középiskola iskolaszéktagjának, valamint Hófehérke Óvoda igazgatóbizottsági tagjának a felmentésérő és kinevezéséről.

Zenta
képviselő-testület
Zsoldos Ferenc
Zsíros-Jankelic Anikó
Sztantity Szebasztián

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.