Ugrás a tartalomra

Teljesen felújítják a Szabadkai Közkórházat

2018.12.01
14:31
2018.12.01
17:51
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok jövő tavaszra kezdődhetnek - nyilatkozta dr. Vickó Ferenc szerbiai egészségügyi államtitkár a Pannon RTV-nek. A beruházás értéke mintegy 20 millió euró, másfél-két év múlva fejeződhet be.

Megjelentek a kórház felújításának látványtervei. Korszerűsítik az épületet, új felszerelést, berendezéseket és eszközöket szereznek be - nyilatkozta a Pannon RTV-nek dr. Vickó Ferenc. A szerbiai egészségügyi államtitkár leszögezte, összetett folyamatról van szó, hiszen az intézményben nem szűnhet meg a munka.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Tavaszra kezdődnek a munkálatok, ha jól vagyok informálva. Várhatóan másfél-két év, nem hiszem, hogy gyorsabban menne. Egyszerű volna, ha be lehetne zárni és teljesen felújítani, viszont csak részekben lehet, a szolgáltatásokat továbbra is fenn kell tartani.”

Leginkább a gyereksebészet szorul felújításra. Az illetékesek szerint erre hamarosan sor is kerül, ugyanis összesen egymilliárd eurót fektetnek az egészségügyi rendszerbe be az elkövetkező három évben. A folyamat már elkezdődött - mondta a Közügyek című hírháttérműsorunkban Bagi Boján, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője.

Bagi Boján, tartományi parlamenti képviselő, VMSZ: „Várhatóan Szabadkára 20 millió eurón felül fog jutni, az én információim szerint. Valójában arról van szó, hogy az utolsó időszakban, az elmúlt hónapokban szisztematikusan felkészül az egészségügyi rendszer a felújításokra. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a Tartományi Kormány ebben az évben 265 millió dinárt fordított arra, hogy elkészüljenek a tervdokumentációk szerte Vajdaságban. Így a Szabadkai Közkórház is 22 millió dinárt kapott erre a célra. Az önkormányzattól még négy millió dinárt.”

Felzárkóztatják az intézményt az európai modern kórházak soraiba - emelte ki Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója a Szabadkai Magyar Rádiónak adott interjújában. A tervek szerint felújítják a sterilizálót, valamint áramfejlesztőkkel is ellátják a kórházat, hogy az esetleges áramkimaradás ne okozzon fennakadást a betegellátásban.

Slobodan Puškar, igazgató, Szabadkai Közkórház: „A felújítási tervnek 2019 március elsejére el kell készülnie. Ezt követően írjuk ki a közbeszerzési pályázatot a munkálatokra és még a jövő évben szeretnénk, ha elkezdődne a felújítás. A beruházás nagyon sokrétű és mindent átfogó, ennek ellenére szeretnénk, ha másfél-két éven belül befejeződne.”

Az elképzelések alapján a felújítási munkálatok 2019 májusában vagy júniusában már elkezdődhetnek.

Szabadkai Közkórház
felújítás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.