Ugrás a tartalomra

Katar kilép az OPEC-ből

2018.12.03
10:18
2018.12.03
10:26
Forrás
napi.hu
Katar jövőre kilép az OPEC-ből, mert az olaj helyett még inkább a cseppfolyósított földgázra kíván összpontosítani. A katari vezetés hétfő reggel tájékoztatta a döntésről az olajkartellt - írta az MTI

A közel-keleti arab emírség az egyik legkisebb kitermelőként ugyan, de már 1961 óta tagja az OPEC-nek. Az állam új energiaügyi minisztere a kilépésről hozott döntést indokolva azt mondta, hogy nem politikai, hanem realista gazdasági döntést hoztak. Katar valójában a hatalmas földgázvagyonának köszönhetően lett a világ egyik leggazdagabb országává, ami átalakította az ország gazdaságát is, az emírségben pedig jelentős erőfeszítéseket tettek a jóléti állam kiépítésére. A tervek szerint a jelenlegi 77 millió tonnás kitermelési szintet 2024-re 110 millió tonnára növelik. 

Katar
OPEC

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.