Ugrás a tartalomra

Nem könnyű rendszeres olvasásra szoktatni a gyerekeket

2018.12.04
18:18
2018.12.04
19:06
Forrás
Pannon RTV
Vár a könyvtár címmel tartottak könyvtári foglalkozást elsős tanulók részére a tornyosi könyvtárban.

A foglalkozáson a tanulók megismerkedhettek a könyvkölcsönzés folyamatával, mindezt játékos formában. A könyvtárosok célja, hogy a gyerekek minél korábban rendszeres könyvtárlátogatóvá váljanak.

Fügedi Adélnak nagyon tetszett a foglalkozás, a téli szünetre azt tervezi, hogy még több könyvet kivesz majd a könyvtárból.

Fügedi Adél, tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Tömörkény István K.T., Tornyos:
„- Egy könyvtárban nem lehet megvenni a könyveket, csak kikölcsönözni, a könyvesboltban lehet örökre megvenni.
- És amikor legközelebb eljössz, akkor milyen könyvet szeretnél kikölcsönözni?
- Nyilván azt, ami a mi hármas csapatunkban volt, az a kis királylányos, azt fogom legközelebb.”

A foglalkozás befejeztével a gyerekek kiválaszthattak egy könyvet, amit ki is kölcsönözhettek.

Berkes Áron, tanuló, Stevan Sremac Általános Iskola, Tömörkény István K.T., Tornyos:
„- Milyen könyvet választottál ma?
- Ilyen macskásat, meg egereset.
- És miért ezt a könyvet választottad?
- Mert szeretem a mesekönyvet.”

Tóth Ugyonka Erika szerint pedagógusként nem könnyű a gyerekeket rendszeres olvasóvá nevelni, így örül, hogy a tanulók a foglalkozás keretében interaktívan ismerkedhetnek meg a könyvekkel.

Tóth Ugyonka Erika, tanító, Stevan Sremac Általános Iskola, Tömörkény István K.T., Tornyos: „Élvezték a gyerekek, boldogan nézték a könyveket, részt vettek a foglalkozáson, aktívak voltak, úgyhogy ez maradandóbb lesz, mintha csak úgy simán eljöttünk, szétnéztünk volna. Sokkal hasznosabb így.”

Juhász Lassú Kornélia, a foglalkozás vezetője szerint a gyerekeknek igényük van arra, hogy megismerhessék a könyvtárhasználat lehetőségeit.

Juhász Lassú Kornélia, könyvtáros, Városi Könyvtár, Zenta: „Különbséget tettünk a saját könyvünk és a könyvtári könyv között, különbséget tettünk a könyvnek a kölcsönzése és a könyvvásárlás fogalma között, emellett megismerkedtek az olvasó fogalmával, a könyvkölcsönzés fogalmával, a könyvtár, a könyvtári állomány fogalmával.”

A szervezők abban bíznak, hogy az ehhez hasonló foglalkozások ösztönzést adnak majd a gyerekeknek, hogy gyakrabban látogassák a könyvtárat.

Tornyos
könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.