Ugrás a tartalomra

Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái

2018.12.05
17:11
Forrás
Pannon RTV
Térey János, debreceni származású, ma Budapesten élő író, költő, drámaíró és műfordító volt a Kontaktzóna vendége ma a Magyar Tanszéken, Újvidéken.

A Nevek, városok, műformák, avagy a Térey-misztérium darabkái címmel tartott találkozón az író legújabb kötetéről, a Káli holtakról és annak különleges műfajáról beszélgettek. A 47 éves művész a kortárs magyar irodalom elismert alakja, akinek egyaránt jelentek meg verses, novellás kötetei és verses regényei is. Drámáit rendszeresen játsszák a színházak, de írt már filmforgatókönyvet is. A Könyvhétre megjelent új kötetével azokra a kompromisszumokra szeretne rámutatni, amelyeket nem csak Magyarországon, hanem a környező államokban is az embernek meg kell tennie az életben maradásért – fogalmazott az író.

Magyar Tanszék
Újvidék
Térey János

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.