Ugrás a tartalomra

Tudományos kiállítás Újvidéken

2018.12.06
16:12
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal rendeztek Tudományos kiállítást Újvidéken. A konferenciasorozat a tudomány gazdaságban való alkalmazásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Idén az étel biztonságával foglalkoztak, hiszen a biotechnológia, a mikrobiológia és más területeken végzett kísérletek alátámasztják, hogy a termelés feltételeinek pillére a tudomány. A résztvevők kifejtették, hogy az Újvidéki Egyetem élenjáró tudományos intézmény, de nagy előrelépést a jövőre megnyíló Tudományos–Technológia Parktól várnak. A tartományi kormány évek óta jelentős összeggel támogatja azokat a gazdasági vállaltokat és vállalkozásokat, amelyek a tudomány alkalmazását részesítik előnyben.

Zoran Milošević, tudományos kutatási tartományi titkár: „Például a Fejlesztési Ügynökség munkájában közreműködünk a Közgazdasági Karral, amelynek Szabadkán is van kihelyezett tagozata, továbbá a műszaki, a technológiai, valamint a Mezőgazdasági Karral is, mert fontos számunkra, hogy a közpolitikában olyan személyek szerepeljenek, akik megértik az innováció fontosságát. A rövid és hosszú lejáratú projektek támogatásával, valamint az infrastruktúrába való beruházással, a Tudományos–Technológiai Parkkal olyan környezetet teremtünk, amelyben a már meglévő értékek mellett helyet kapnak azok a fiatal kutatók, akik a start up vállalkozásokban állják meg a helyüket és az innovációkat támogatják.”

Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.