Ugrás a tartalomra

Ma választják meg Angela Merkel utódját a CDU kongresszusán

2018.12.07
08:01
2024.03.19
08:43
Forrás
hirado.hu
Angela Merkel ma fejezi be pártvezetői munkásságát, a 31. pártkongresszust megnyitó elnöki beszámolóval. A kancellár nem vesz részt nyilvános állásfoglalással az elnökválasztási folyamatban.

2000. április 10-én választották meg először a CDU elnökének. Azóta nyolcszor erősítették meg a pozícióban, ellenjelölt nem volt. Az idén október 29-én bejelentette, hogy nem pályázza meg ismét a tisztséget, és legkésőbb a törvényhozási ciklus végén, 2021 őszén visszavonul a politikai életből.

Az elnökválasztást Angela Merkel beszámolója és a jelöltek bemutatkozása után, várhatóan ma délután tartják meg. A tisztség elnyeréséhez az érvényes szavazatok abszolút többsége szükséges. Amennyiben első próbálkozásra egy jelölt sem szerez legalább 50 százalék plusz egy szavazatot, második fordulót tartanak az első két helyezett részvételével. Német szakértők várakozásai szerint szükség lesz második fordulóra, amelybe Annegret Kramp-Karrenbauer és Friedrich Merz jut majd be.

Angela Merkel
CDU

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.