Ugrás a tartalomra

Mikulás varázsműhelye Pancsován

2018.12.07
08:20
2024.03.19
08:43
Forrás
Pannon RTV
A pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben Mikulásváró ünnepségén közel 70 gyerek énekelt, szavalt, örült a Mikulásnak.

Mikulás varázsműhelye címmel szervezték meg Pancsován a Mikulásváró ünnepséget, immár 13. alkalommal. A gyerekek először kézműves foglalkozáson karácsonyi díszeket készíthettek, majd kiabálva hívták a Mikulást, aki végre ide is elérkezett hosszú útja során.

Több gyerek dallal vagy verssel készült, a nagy tolongás miatt azonban a Mikulásnak nem mondhatta el, ezért kamera elé állt.

Rancz Ádám szervező elégedett volt, hogy ilyen szép számú gyereksereg várta a Mikulást: „Évről-évre igyekszünk, hogy mindig valamilyen más elfoglaltsággal szórakoztassuk a gyerekeket, azaz tanuljanak bármilyen műhely formában. Volt olyan, hogy ének, dal oktatás, táncház, meg egyebek. Az az alapelvünk, hogy minél több műfajt mutassuk meg a gyerekeknek, akik jöttek Mikulást is meglátni.”

E dél-bánáti rendezvény megvalósulásához a pancsovai önkormányzat támogatása is hozzájárult.

Pancsova
Mikulás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.