Ugrás a tartalomra

Új üzemmel bővült ma a kragujeváci ipari park

2018.12.07
16:48
2018.12.07
19:21
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az AMM cég gyárcsarnokának alapkövét fél évvel ezelőtt tette le Aleksandar Vučić szerb államfő és Bratislav Milanović cégtulajdonos, ma pedig már javában zajlik a termelés.

A tervek szerint hamarosan újabb cégek kezdik meg a munkát a kragujeváci ipari parkban, amely mintegy háromezer embernek biztosít majd állást a régióban.

A továbbra is építés alatt álló MIND nevet viselő kragujeváci ipari parkban jelenleg két cég, a Siemens és az AMM cég működik. A német cégóriás mintegy 600, a szerb tulajdonban lévő AMM pedig 260 embernek nyújt munkalehetőséget. Bratislav Milanović, tulajdonos, Milanović Industries Group: „Most az első csarnokban tartózkodunk, amit a mi cégünk, az AMM használ, amely a MIND csoport tagja. Hat hónap alatt készült el. 8000 négyzetméteren terül el. Már megkezdtük a gyártást, november elsején költöztünk be.”

Minden eddiginél jobban látszanak a 2014-ben megkezdett reformok eredményei - mondta Ana Brnabić Kragujevácon. A szerb kormányfő szerint ez nem csak a kemény munka, hanem a sikerbe vetetett hit eredménye is. „Ma Szerbiában 4,5%-os gazdasági növekedés van. Ma rekord alacsony szintű a munkanélküliség, 11,3%-os és folyamatosan csökken. Ma az államadósság 54%-os és csökken. Ez a befektetés is ezeknek a reformoknak az eredménye.”

A megnyitón Aleksandar Vučić is részt vett. A szerb államfő szerint a létesítmény menekvést jelent a šumadijai régiónak. „A fizetések nem kicsik. Természetesen szeretnénk, ha ennél is magasabbak lennének, de így is jelentősen magasabbak a szerbiai átlagbérnél. Ez sok fiatalt itt tart majd, hogy itt éljenek és dolgozzanak Šumadijában.

A szerb állam hozzávetőlegesen 10 millió euróval támogatta a kragujeváci ipari parkban zajló fejlesztéseket, a közeljövőben pedig további támogatást biztosít a komplexumban zajló beruházásokra - mondta Aleksandar Vučić.

kragujevaci ipari park
Kragujevac
ipar
gazdasági mutatók
Aleksandar Vučić
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.