Ugrás a tartalomra

Amerikai hadihajó jelenhet meg a Fekete-tengeren?

2018.12.07
17:02
Forrás
CNN, defense-aerospace
Az amerikai Haditengerészet fenntartja a jogot erre a lépésre.

Törökország tegye meg a megfelelő lépéseket annak esetére, ha az Egyesült Államok egy hadihajója behajózna a Fekete-tengerre - erről értesítette az amerikai Haditengerészet NATO szövetségesét. A tájékoztatást a CNN hírtelevízió hozta nyilvánosságra minisztériumi forrásokra hivatkozva. A forrás arra hivatkozott, hogy az érvényben levő nemzetközi egyezmények szerint minden országnak, amely nem rendelkezik fekete-tengeri kikötővel, kötelessége tájékoztatni Törökországot behajózási szándékáról. A meg nem nevezett elöljárók hozzátették, nem biztos, hogy amerikai hadihajó jelenne meg az orosz-ukrán konfliktus által felforrósodott Fekete-tengeren, de a Haditengerészet fenntartja erre a jogot. A flotta egyébként rutinszerűen mozog és hajt végre biztonsági feladatokat azon a műveleti területen, amelynek vizeihez és légteréhez a Fekete-tenger is tartozik.

Fekete-tenger
amerikai hadihajó
Törökország

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.