Ugrás a tartalomra

Szakmai hétvége és továbbképzés a Kárpát-medencei magyar hallgatóknak

2018.12.07
21:38
Forrás
MTI
A rendezvényt a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervezte.

Ismét szakmai hétvégét és továbbképzést szervezett a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Kárpát-medencei magyar egyetemi és főiskolai hallgatóknak. Az idei eseménysorozatot „Értékválasztás - Helyünk és szerepünk a világban” címmel péntektől tartják Egerben. A hatodik alkalommal megrendezett, háromnapos konferenciára 45 erdélyi, 5 felvidéki, 16 vajdasági és 14 kárpátaljai fiatalt vártak.  

A rendezvényre a magyar nemzetet érintő legfontosabb közéleti, aktuálpolitikai kérdések iránt fogékony külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezhettek, akik részvételét és teljes ellátását a nemzetpolitikai államtitkárság biztosítja. A hallgatók szakmai képzése mellett céljuk, hogy elősegítsék a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közösségépítését és a határokon átívelő magyar-magyar kapcsolatok erősítését.

A hétvégén a fiatalok kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon vesznek részt, valamint előadásokat hallhatnak a konferencia idei fő tematikájához kapcsolódóan a politika, a hagyományőrzés, a vallás, a sport és a vállalkozásfejlesztés témákban. A magyar kormány által 2018-ra meghirdetett családok évéhez és a 2018 a külhoni magyar családok évéhez illeszkedve a karrierépítés és családalapítás is a kiemelt témák között szerepel.

szakmai hétvége
továbbképzés
Kárpát-medencei magyar hallgatók
Eger
Nemzetpolitikai Államtitkárság

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.