Ugrás a tartalomra

Az épülő palicsi wellnessközpont fellendítheti a turizmust

2018.12.08
10:26
2018.12.08
17:45
Forrás
Pannon RTV
Bontják a régi öltözőket a férfi strandnál - elkezdődtek a palicsi wellnessközpont kiépítésének előkészületei, és a napokban indulhatnak a konkrét munkálatok is, az építkezés.

Ezt nyilatkozta a Pannon RTV-nek Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója. A projekt várhatóan egy év alatt be is fejeződhet. A beruházás értéke több mint egymilliárd dinár vagyis 9 millió euró. Teljes mértékben szerbiai beruházásról van szó, közös köztársasági, tartományi és önkormányzati befektetés.

Lángvágóval vágják szét a régi rácsokat és dobálják egy halomba, hogy elszállítsák a többi hulladékkal együtt.

Az építkezési terület 44 ezer négyzetméter - mondta a Pannon RTV-nek Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója. Kiemelte, a komplexum két különálló részre oszlik. Lesz 5 kinti medence, röplabdapálya, étterem udvarral, zöld övezetek. A meglévő termálmedencét is felújítják és mellette lesz egy nagymedence és egy kisebb, gyerekeknek, valamint további kettő csúszdával. A másik, a fedett rész összesen 3000 négyzetméteres, szintén 5 medencével, spa-szolgáltatásokkal, szaunával és egyéb felszereléssel. Két forgatókönyv létezik a véglegesítéshez.

Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója: „A tervünk az, hogy biztosítsuk az eszközöket - ez a megállapodás minden kormányzati szinten - jövőre mindenhez. Ha ez lesz a helyzet, ha mindent egyszerre megvalósítunk, a nyitott és a fedett részt is, akkor jövőre nem is nyitunk ki nyáron, hanem arra törekszünk, hogy 2019-ben mindent teljesen befejezzünk, és télre minden készen álljon. Sok tényező van itt, nem tudok most közvetlenül válaszolni. Ha pedig csak a nyitott szakaszon dolgozunk, akkor azt mindenképp lehet majd használni a fedett rész nélkül is.”

Nincs még egy ehhez hasonlóan jelentős, ilyen jellegű beruházás az országban - húzta alá az igazgató.

Egyéb fejlesztéseket is terveznek Palicson, tavaly a móló egy részét felújították, most a fennmaradt részt állítanák helyre és a sétányt is - mondta Ljubica Bertović, a Palics Park Kft. fejlesztési szektorának vezetője. A projektdokumentációt már kidolgozták.

Ljubica Bertović, a fejlesztési szektor vezetője, Palics Park Kft.: „A figyelmet jövőre a Palicsi-tó keleti partjára kívánjuk irányítani, ezért úgy gondoljuk, a sétányt is rendeznünk kell. Pályázunk, és reménykedünk a kedvező elbírálásban, amikor a projekthez szükséges eszközökről van szó.”

A wellnessközpont és az egyéb fejlesztések nagyban hozzájárulhatnak majd az idegenforgalom és a gazdaság fellendítéséhez, a fedett részben egész évben várják majd a látogatókat, és növekedhet a szállodákban töltött éjszakák száma is Palicson.

Nebojša Daraboš
Ljubica Bertović
Palics Park Kft.

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.