Ugrás a tartalomra

Egy könnygázas oszlatás után viszonylagos nyugalomban tüntettek Párizsban

2018.12.08
12:13
2018.12.08
18:19
Forrás
MTI
Mintegy 1500 sárgamellényes tüntetett ma délelőtt Párizsban, a Champs-Elysées sugárúton a kormány szociális és adópolitikája ellen.

A sugárútra vezető egyik utcába betömörült embereket fél 11-körül könnygázzal oszlatták szét a rendőrök, a tüntetők egy része válaszul megdobálta a rendőröket. Az incidens után a rend helyreállt, az emberek viszonylagos nyugalomban folytatták a fel-le sétálását a sugárúton, amelyet nagy erőkkel biztosít a rendőrség. A tüntetésnek nincsenek vezetői és hangadói, az emberek kisebb csoportokban menetelnek. Edouard Philippe miniszterelnök a belügyminisztériumban tett látogatásán arról tájékoztatott, hogy délelőtt 481 előállítás történt és 211 embert őrizetbe vettek, mert azzal gyanúsíthatók a náluk talált tárgyak alapján, hogy erőszakra és szándékos összetűzésekre készültek. 

Párizs
tüntetés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.