Ugrás a tartalomra

Olvadnak a kelet-antarktiszi gleccserek

2018.12.11
19:10
Forrás
hirado.hu
Már a kelet-antarktiszi gleccserek is olvadnak, közölte az amerikai űrkutatási hivatal.

A kutatók eddig úgy vélték, hogy ez a régió, ellentétben a Nyugat-Antarktisszal és az Antarktiszi-félszigettel, kevésbé van kitéve a klímaváltozás utóhatásainak. A műholdas felvételeken azonban látszik, hogy a kelet-antarktiszi partvonal nagyjából egynyolcad részén vékonyodnak a gleccserek, valamint az is, hogy nagyobb sebességgel mozognak. A szakemberek azt állítják, hogy ha ez a folyamat nem javul, az globálisan hatással lehet a tengerszintre. Ezen régió vízgyűjtői elegendő jeget tartalmaznak ahhoz, hogy amennyiben teljesen elolvad, akár 28 méterrel megemelkedjen globálisan a tengerszint. 

gleccser
Antarktisz

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.