Ugrás a tartalomra

Számítógépes laborral bővült a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola

2018.12.12
13:06
2018.12.12
17:55
Forrás
Pannon RTV
Számítógépes laboratóriumot adtak át ma a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán. A helyi Execom Nord informatikával és programozással foglalkozó céggel közösen hozták létre.

A főiskola ezzel a gyakorlati oktatást szeretné erősíteni - hangsúlyozta a tanintézmény igazgatója, Fürstner Igor, aki szerint mindkét félnek előnyös az együttműködés.

Fürstner Igor, igazgató, Szabadkai Műszaki Szakfőiskola: „Az ötlet az, hogy közvetlenül a vállalatokat behozzuk az intézményünkbe és egyrészt a hallgatóink, amíg hallgatók, lássák, hogy van lehetőségük dolgozni miután befejezték a főiskolát. Másrészt viszont, hogy a vállalatok még akkor, amikor a hallgatók hallgatók, lehetőséget kapjanak arra, hogy itt reprezentálják magukat, illetve nemcsak azt, hogy vizuálisan itt legyenek, hanem azt is, hogy az ő szakembereik behozzák a mi oktatási folyamatunkba az elméleti tudás mellé a szakmai tudást is, illetve a gyakorlati tudást is átadják a hallgatóknak.”

Szabadkai Műszaki Szakfőiskola
Fürstner Igor

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.