Ugrás a tartalomra

„Az UNMIK-nak nincs joga elérhetetlenné tenni a terroristák elleni elfogatóparancsokat”

2018.12.12
13:20
2018.12.12
13:31
Forrás
Blic
Nela Kuburović, szerb igazságügyi miniszter az ENSZ ideiglenes koszovói missziója kapcsán beszélt az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

A szerb igazságügyi miniszter felhívta az ENSZ Biztonsági Tanácsa tagjainak figyelmét, hogy az ENSZ ideiglenes koszovói missziója a Koszovó területén található albán terroristákkal szemben más országok által kiadott elfogatási parancsokat az Interpol rendszerében elérhetetlenné tette, pedig erre nincs jogosultsága. 

Az igazságügyi miniszter továbbá azt javasolta az ENSZ főtitkárának, hogy vizsgálják felül azt az 1993-as álláspontot, amely szerint a Hágai Törvényszék által elítélt fogvatartottak, nem tölthetik büntetésüket a volt Jugoszlávia területén, és felhívta a figyelmet arra a szerb indítványra, amely szerint az elítéltek Szerbiában tölthessék le büntetésüket. Emlékeztetett arra is, hogy eddig kilencen veszítették életüket a tárgyalások, valamint a büntetési eljárások alatt.

Nela Kuburović
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.