Ugrás a tartalomra

Konzuli fogadónapot tartottak Zentán

2018.12.12
16:24
2020.01.25
14:22
Forrás
Pannon RTV
A zentai CMH irodában fogadták az egyszerűsített honosítási eljárást kérelmezőket Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai. Sarlay Péter konzul elmondta, körülbelül 85 ügyfelet vártak.

Hozzátette, ez volt a 31. alkalom, hogy kihelyezett konzuli fogadónapot szerveztek a városban. Eddig összesen 3952 honosítási kérelmet adtak át Zentán. Információt adtak a babakötvénnyel és az anyasági támogatással kapcsolatos tudnivalókról is a lakosság számára.

Sarlay Péter, szabadkai konzul, Magyarország: „A magyar kormány családtámogatási rendszerének köszönhetően külföldi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok is jogosultak az egyszeri anyasági támogatásra illetve a fiatalok életkezdési támogatásra. Bővebb információt természetesen itt a zentai CMH irodában is tudnak adni, illetve a Szabadkai Magyar Főkonzulátuson, vagy az interneten, a www.csalad.hu oldalon tudnak információt találni az érdeklődők.”

Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa
Zenta
fogadónap

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.