Ugrás a tartalomra

Elhunyt Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező

2018.12.12
17:46
2018.12.12
17:55
Forrás
MTI
Kósa Ferencet a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti - olvasható közleményükben. Nyolcvankét éves korában érte a halál.

Pályáját a Sára Sándorral és Csoóri Sándorral közösen készített Tízezer nap után is jelentékeny, drámai erejű művek jellemzik. Életművében fontos helyet foglal el A másik ember című filmje, amelyben a világháborúval és az 1956-os forradalommal kapcsolatos élményeit összegezte. A Magyar Művészeti Akadémia idén jelentette meg filmes monográfiáját Kósa Ferencről Őrizd az embert címmel, amely visszaemlékezéseken, interjúkon keresztül mutatja be a rendező pályáját.

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.