Ugrás a tartalomra

Énekelj a boldogságért

2018.12.12
21:46
2018.12.13
16:52
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.

A rendezvényre több mint 400 óvodás és iskolás korú diák érkezett Szabadkáról, Zentáról, Magyarkanizsáról és Hajdújárásról. A koncert az Észak- bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében valósult meg. Kobrehel Lenke, a program szervezője elmondta, örömmel tölti el, hogy a vajdasági iskolák is részt vehetnek a Jobb Veled a Világ Alapítvány programjában. A rendezvényeken a gyerekeket a tudatos boldogságra próbálják ösztönözni.

Kobrehel Lenke, programszervező: „A gyerekeknek egy boldogságórát adhatunk minden hónapban egy alkalommal. A program 10 témakört foglal magába, ami újdonság abból a szempontból, hogy olyat tanulhatnak, amit eddig még nem tanítottunk. Ilyen a hála gyakorlása, a boldogító jó cselekedetek, a megbocsájtás, a célok kitűzése és elérése is. Olyan témaköröket dolgozunk fel, amik eddig az osztálytanításban nem voltak jelen.”

Bagdi Bella
koncert
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.