Ugrás a tartalomra

KFOR harci járművek vonultak Észak-Koszovóba

2018.12.13
10:48
2024.03.19
08:43
Forrás
Szerbiai RTV
Több mint 45 KFOR harci jármű vonult be ma Észak-Koszovóba - tudósít a szerb közszolgálati média. Az egységek a délelőtt folyamán Leposavić irányába haladtak.

Az információk szerint a harci járművek mellett, útblokádok emelésére alkalmas kerítéseket, teherautókat lehetett látni a konvojban.

Vincenzo Grasso, a KFOR szóvivője elmondta, semmi különleges dolog nem történt, rendes gyakorlatról van szó. Hozzátette, több konvoj is útra kelt ma, amelyek Koszovó más részeibe vonultak. Leszögezte, mindez az ENSZ 1244-es határozatával összhangban történik. Azt gyakorolják az egységek, hogy vészhelyzet esetén gyorsan és összehangoltan tudjanak reagálni Koszovó területén.

Észak-Koszovó
KFOR
harci jármű

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.