Ugrás a tartalomra

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

2018.12.15
13:27
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI
Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.

A fináléban a pillangót követően hét tizedes előnnyel fordult Hosszú, háton ebből egy keveset elveszített. Mellen csak az amerikai Kathleen Baker tartotta vele a lépést, de a gyorsra fordulva eldőlt a csata, Hosszú összességében magabiztosan nyert.

A 29 éves magyar úszó a futam után azt mondta, ez egy jó lezárása volt a 2018-as, számára kifejezetten bonyolult esztendőnek, s megtette az első lépést a tokiói olimpia felé vezető úton.

Hosszú Katinka ezzel befejezte szereplését a kínai viadalon: nyolc számban nevezett, végül hatban indult el, szombati sikerét megelőzően a keddi nyitónapon 400 méter vegyesen, szerdán 200 méter pillangón védte meg címét, valamint 100 méter háton lett második, pénteken pedig 100 méter vegyesen nyert. Pályafutása során 17 rövidpályás vb-aranynál tart.

Hosszú Katinka
vegyesúszás

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.