Ugrás a tartalomra

Vučić részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén

2018.12.16
07:04
2018.12.16
07:24
Forrás
Szerbiai RTV
Részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi ülésén Aleksandar Vučić - ezt a Prva Televízió vendégeként jelentette be a szerb köztársasági elnök.

Mint mondta, célja az, hogy tájékoztassa a nemzetközi közvéleményt azokról az intézkedésekről, amelyek veszélyeztetik a békét a régióban. Hozzátette, elmondja azt, hogy Szerbia mennyi energiát fektetett abba, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a koszovói kérdés kapcsán. Leszögezte, Szerbia teljesíti a Brüsszeli Egyezményben foglaltakat, ellentétben a pristinai hatalommal. Ismét elmondta, nem nézhetik tétlenül, hogy humanitárius katasztrófa következzen be Koszovóban a 100 százalékos vámok bevezetése miatt. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülését Szerbia kérésére hívták össze holnapra. Egyebek között a koszovói katonaság megalakítása is a napirenden szerepel majd. 

Aleksandar Vučić
ENSZ Biztonsági Tanács

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.