Ugrás a tartalomra

Bármilyen segítséget elfogad a szabadkai Úrfi család

2018.12.16
13:13
2018.12.16
17:25
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Úrfi család hat gyermeket nevel meglehetősen szerény körülmények között. A számlákat éppen, hogy ki tudják fizetni. Egyedül a családfő fizetéséből élnek.

A házban, amelyben jelenleg laknak, már nem maradhatnak sokáig.

Cserépkályhával fűt az Úrfi család. A gyerekek szobáját csak esténként melegítik fel, hogy a tüzelővel spórolhassanak, a konyhában azonban egyáltalán nem tudnak fűteni.

Úrfi Tímea:
„- Mit szeretsz csinálni?
- Játszani és tanulni.
- Mi a kedvenc játékod?
- Kockás rakosgatás.
- Neked van ilyened itthon?
- Igen. Fönt van a szekrény tetején.”

Úrfi Emesének csak egyetlen kívánsága van.

Úrfi Emese
„- Egy Barbie-babát.
- Ezt kérted karácsonyra most?
- Igen.
- Szeretsz iskolába járni?
- Igen.”

Az egyetlen segítséget a helyi közösségtől kapják, ahonnan meleg ételt hordanak - mondta el az anyuka. Kocsis Piroska hozzátette, a tél beköszöntével megfelelő cipőkre lenne szükségük a gyerekek számára, mert a régieket már kinőtték, de bármilyen adomány jól jönne a családnak.

Kocsis Piroska: „Csak azt tudom mondani, hogy bármi jól jön, amit csak kapunk. Legyen bármi: amit kapunk, szívesen elfogadjuk.”

A házat, ahol jelenleg élnek árulják, és márciusban költözniük kell. Mivel eddig nem kellett albérletet fizetniük, nagy segítség lenne, ha valaki biztosítani tudná számukra a lakhatást. De persze a legapróbb segítségnek is örülnek. A segíteni szeretne az Úrfi családnak, a 062/173-5369-es telefonszámon tudja megtenni, amelyen a családanya elérhető.

Szabadka
segély

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.