Ugrás a tartalomra

Megszavazták az euróra való áttérés céldátumát Romániában

2018.12.18
14:22
2024.03.19
08:43
Forrás
maszol.ro
2024-26-os céldátumot szavazott meg az euróra való áttérésre az előkészítő bizottság Romániában, írja a Maszol.

A bizottság jelentése felméri a romániai gazdaság euróövezethez való csatlakozására való felkészültségét, amihez hozzátartozik a reális konvergencia elérése, a versenyképesség növelése, fenntartható gazdasági növekedés, illetve kiemelten fontos, hogy előkészítő lépésként Románia csatlakozzon az európai árfolyam-mechanizmushoz.

Romániának már az Európai Unióhoz való csatlakozás óta célja volt az euróra való átállás. Eleinte még 2019 szerepelt lehetséges céldátumként, a 2008-as nemzetközi gazdasági válság miatt azonban politikai döntéshozók akkor meghatározatlan időre elhalasztották a csatlakozást.

Románia

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.