Ugrás a tartalomra

Török István festőművész kiállítása a szabadkai Magyar Médiaházban

2018.12.18
21:14
2020.04.24
15:50
Forrás
Pannon RTV
A festmények többsége a művész régebbi korszakából származnak, de két kisebb friss alkotása is a falra került

60 év alkotói munkásságának legjobb képeit hozta el Török István festőművész a szabadkai Magyar Médiaház földszinti tanácstermébe kedden este. A megnyitóra érkező vendégek a festő tájfestményeit, portréit és más különféle stílusban megalkotott festményeket tekinthettek meg. Török István stábunknak elmondta, nehéz volt kiválogatnia számtalan munkája közül a legjobbakat. A képzőművész festményei egészen márciusig tekinthetőek meg.

Török István, festőművész: „Röviden: így festene az egész. Nem is tudtam, mit is hozzak. Ha mindegyik korszakomból hozok egy képet, az megint nem fog hasonlítani semmire. Azért hoztam itt egy csomó portrét, ezek ha a hatvanas évekből származnak, annyira fiatal portrék nincsenek is.”

Török István
festmény
tárlat
kiállítás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.