Ugrás a tartalomra

A Lazar 3 harckocsi ezentúl a Szerbiai Katonaság gépparkját erősíti

2018.12.20
21:44
2018.12.20
21:51
Forrás
Szerbiai RTV
Csütörtökön hadgyakorlatot tartottak Nyékincén, ahol bemutattkozott a Lazar 3 névre keresztelt páncélos. Demonstrálták tűzerejét és kezelhetőségét. A járművet szakképzett legénység irányítja.

Ennek az intenzív felfegyverzésnek köszönhetően a katonaságot a legkorszerűbb felszereléssel látjuk majd el -  jelentette ki a gyakorlaton Aleksandar Vulin. A szerb védelmi miniszter kiemelte, 30 év után ez az első alkalom, hogy a védelmi ipar saját szakemberei tudásával és saját forrásaiból egy ilyen korszerű eszközt hozott létre. Hozzáfűzte, csak az igazán a miénk, amit mi magunk gyártunk, saját technológiánk segítségével. A Szerbiai Katonaságtól többé nem vehetik el a képességet, hogy fegyverkezzen és erősödjön – szögezte le Aleksandar Vulin.

Lazar
katonaság
harckocsi
hadgyakorlat

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.