Ugrás a tartalomra

A VINCI Airports cég átveszi a belgrádi Nikola Tesla Reptér irányítását

2018.12.21
22:12
2018.12.21
22:19
Forrás
Szerbiai RTV
A koncessziós szerződés alapján a francia cég 501 millió eurót fizetett Szerbiának, hogy a következő 25 évben ők irányíthassák a fővárosi repteret.

Siniša Mali szerb pénzügyminiszter ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a VINCI cég 1,46 milliárd eurót fektet a Nikola Tesla reptérbe. Ez magában foglalja a most befizetett összeget, az éves koncessziós kötelezettségeket és a befektetéseket is. A pénzügyminiszter elmondta azt is, hogy az 501 millió euróból 417 kerül az államkasszába, a maradékot pedig szétosszák a kisrészvényesek között.

A VINCI egy globális repülőtér üzemeltető cég, amely 12 országban, 45 repülőteret irányít. A koncessziós szerződés alapján a francia vállalatnak a következő 25 év során háromszorosára, vagyis 5,3 millióról 15 millióra kell növelnie a repülőtér utasainak a számát.

Nikola Tesla repülőtér

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.