Ugrás a tartalomra

Januártól nem lesz iskolabusz Kisbajmokból

2018.12.22
09:56
Forrás
Magyar Szó
Az MNT keresi a megoldást, egyeztetéseket folytat Szabadka város önkormányzatával.

Januártól nem szállítja az önkormányzat és a Magyar Nemzeti Tanács által működtetett iskolabusz a gyerekeket azon a vonalon, amelyen a tanulók nap mint nap utaztak Kisbajmok felől - írja a Magyar Szó.  Mindezt egy szabadkai általános iskola szülői értekezletén közölték a szülőkkel. A szülők többsége nem tartja biztonságosnak, hogy általános iskolás gyerekeik a városi busszal utazzanak. Az MNT keresi a megoldást, egyeztetéseket folytat az észak-bácskai város önkormányzatával. Az eddigiekben az iskolabusz kísérőit az MNT finanszírozta, Szabadka Város önkormányzata pedig a szállítási költségeket fedezte. Most az önkormányzat úgy ítélte meg, nem tud pénzt elkülöníteni erre a célra.

 

Szabadka
iskolabusz
Magyar Nemzeti Tanács

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.