Ugrás a tartalomra

Női szolidaritás határok nélkül

2018.12.24
15:04
2024.03.19
08:44
Forrás
Szerbiai RTV
Főtt étellel és törődéssel segíti három erzsébetlaki asszony a falu szegény sorsú és magányosan élő idős lakosait.

Simon Annuska, Havran Erzsébet és Hajnik Mária már két éve önzetlenül főznek otthonaikban és hetente két alkalommal körbejárják Erzsébetlak magányosan élő idős lakosait.

A három nő évekkel ezelőtt indította el a Női szolidaritás határok nélkül elnevezésű programját. A projektet a szerb munkaügyi minisztérium is támogatja.

Erzsébetlakon valamivel több mint ezren élnek, túlnyomórészt idősek maradtak a faluban.

szolidaritás
Bánát
Erzsébetlak

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.