Ugrás a tartalomra

Adomány érkezett a zentai egészségügyi intézményekbe

2018.12.27
13:32
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Közkórháznak és a Zentai Egészségháznak orvosi eszközöket adományozott egy helyi gyógyszertár. Többek között vérnyomásmérőt, infrás lázmérőt, mérleget, pulzoximétert és inhalátorokat.

Az elmúlt évben végzett kutatásuk alapján határozták meg, hogy melyek azok az eszközök, amelyekre az egészségügyi intézményekben leginkább szükség van. A felmérés eredményei alapján állították össze a csomagot.

Az adományozók először a Zentai Egészségházba látogattak el. Szabó Szilvia, az adományozó gyógyszertár igazgatója: „Próbáltuk feltárni, hogy mik hiányoznak az Egészségházból és a gyermekosztályról. Ide tartoznak az inhalátorok, a legmodernebb lázmérők, mérlegek, gyerekek számára készült inhalátorok, vérnyomásmérők, és a pulzoximéter.”

Az orvosok és az egészségügyi nővérek számára is hasznosak az adományozott eszközök, hiszen a minőségi betegellátást segítik majd - hangsúlyozta Surján Gusztáv, a Zentai Egészségház igazgatója: „Nem gyakori az ilyen adományozás. Főleg nem az ennyire gazdag csomag, amit most kaptunk. Valóban olyan dolgokat kaptunk, amiket fel tudunk használni az Egészségházban. Úgy az általános szolgálatban, mint a mentőszolgálatban, gyermekgondozóban. Egy mindent átölelő, gazdag, funkcionális ajándékcsomagot vehettünk át.”

Az adományozók ezt követően a Zentai Közkórházba látogattak el, ahol Vasas Mihálynak, a Közkórház igazgatójának adták át az egészségügyi eszközöket tartalmazó csomagokat.

Zenta
Zentai Közkórház
Zentai Egészségház
adomány
gyógyszertár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.