Ugrás a tartalomra

Több pénz jut Topolyán ösztöndíjakra

2018.12.27
19:18
2018.12.27
19:26
Forrás
Pannon RTV
A 14 anyakönyvvezetői körzetet 4-re csökkentették Topolya községben a törvénnyel összhangban - erről is döntött ma a Községi képivelő-testület.

A lakosságra nézve ez csupán adminisztratív következményekkel jár, tehát továbbra is a megszokott helyeken fordulhatnak az anyakönyvvezetőhöz. A tanács elfogadta a 2019-es évi költségvetést, amely több mint 2,72 milliárd dinár, főként a nagyberuházások miatt, mint a szennyvíztisztító kiépítése, a motel átépítése, a fedett medence és a diákotthon befejezése. De több pénz jut 2019-ben a diákok utaztatására, ösztöndíjakra, valamint a népkonyhára is.

A következő évtől kezdve Topolya, Bácskossuthfalva, Gunaras és Krivaja lesznek anyakönyvi körzetek, amelyekhez a község környező települései tartoznak majd, például Bajsa Topolyához, Pacsér Bácskossuthfalvához. Ez a változás a dokumentumok igénylésében nem okoz majd gondot.

Nada Mehaković, közigazgatási osztályvezető, Topolya: „Az anyakönyvvezetőinknek vannak laptopjaik, amelyeket szállíthatnak, köszönve annak, hogy elektronikus összeköttetésben vagyunk, az anyakönyvi kivonatok és az állampolgársági bizonylatok kiadásának esetében a lakosság továbbra is a saját településén kérheti ki a kívánt dokumentumot, azzal, hogy az anyakönyvi körzet arra szól, amelyet most az ülésen elfogadtak.”

A tanács elfogadta Topolya község új statútumát, valamint a 2019-es évi költségvetést is, amely 2 milliárd 72 millió 147 ezer dinár dinárt tesz ki. A költségvetésben jelentős tételt tesz ki a motel átépítése, a fedett medence és a diákotthon befejezése, amelyekre az önrészen kívül tartományi és köztársasági támogatások is érkeztek. 2019-ben elkezdődhet a szennyvíztisztító kiépítése is.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „A tartományi költségvetésből elő van látva jövő évre 191 millió dinár és a 2020-as évre is 191 millió dinár, a Komgrad működésének jóvoltából pedig 100 millió önrészként a szennyvíztiszttóra, ez az összeg pontosan annyi, amelyre ki lesz írva a szennyvíztisztító értéke, tehát az egész program ki lesz írva és két év alatt kell, hogy befejeződjön.”

Jövőre 50 százalékkal több pénz jut az ösztöndíjakra, a diákutaztatást száz százalékban támogatják Topolya Községben, ötven százalékkal többet fordítanak a népkonyhára és a rászoruló gyermekek ingyenes uzsonnáztatása is ötven százalékkal több eszköz lesz a következő évben.

Topolya
képviselő testület

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.