Ugrás a tartalomra

Mielőbb tető alá kellene hozni a kishegyesi Svebler család házát

2018.12.28
16:50
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyra fedél nélkül maradt a kishegyesi Svebler család, ugyanis kigyulladt a házuk. A tüzet a kéményhez közeli gerenda felhevülése okozta. A ház tetőszerkezete kiégett.

Személyi sérülés nem történt, viszont a ház tetőszerkezete kiégett és a mennyezet is megrongálódott az oltás folyamán. A téli időjárás miatt mielőbb tető alá kellene hozni a házat.

December 24-én éjjel két órakor a család arra lett figyelmes, hogy nagyon meleg van valamint enyhe füstöt észleltek. Többször ellenőrizték a kéményt és padlást, de először nem látszódott semmi, majd később ropogás hallatszódott. A konyhai tűzhely közelében lévő gerenda hevült fel annyira, hogy meggyulladt. A tűzoltók gyorsan kiértek, de a tetőt már ők sem tudták megmenteni. - meséli a család legifjabb tagja, Svebler Gyula: „Terjedt a tűz erre, a vezetékek elégtek, akkor lenyomtuk a fidet mindjárt, hogy ne legyen zárlat és felmentem a padlásra, akkor már füst volt, mire leértem vissza, addigra már az egész tető lángolt, próbáltuk oltani, de csak jobban terjedt a tűz.”

Sveblerék 15 éve élnek a családi házukban. Három gyermekük közül most már csak fiuk, illetve a családfő testvére él velük. Folyamatosan újították, szépítették a lakást, az ünnepekre át is festették a helyiségeket. A tűzeset után lányuknál találtak menedéket. A téli időjárásban mielőbb tető alá kellene hozni a házat. Félő, hogy tovább rongálódik. Kokrehel Hajnalka, Kishegyes: „Ezt nagyon rossz volt megélni, rossz volt nézni is, maradt valamennyi ruházat, bútort tudtunk megmenteni, de ami itt maradt, azért meg kár.”

A helyiek gyűjtést szerveztek a család számára valamint a helyi önkormányzat is a segítségükre sietett. Szűgyi István, elnök, Községi Képviselő-testület, Kishegyes: „Amikor ilyen sajnálatos eset történik Kishegyes Községben, akkor a kishegyesi önkormányzat próbál a lehetőségeihez mérten segíteni, ebben az esetben is tűzeset történt, leégett az egész tetőszerkezet, sőt a mennyezet is megrongálódott, Kishegyes Község Tanácsa 120 ezer dinárt hagyott jóvá épületanyagban.”

A családfő és fia a kőműves szakmában dolgoznak, már nekifogtak a romok eltakarításának. Leginkább az építőanyagok beszerzéséhez van szükségük segítségre, valamint munkaerőre is.

Aki úgy érzi, hogy szívesen segítene a családnak, az adományát a folyószámlájukra fizetheti be: 

Svebler Gyula (Csépe Imre u. 4., 24321 Kishegyes), 
folyószámlaszám: 355-0003200690340-42 (Vajdasági Bank), 
hivatkozási szám (poziv na broj): 468265.

Kishegyes
Svebler
Szűgyi István
leégett

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.