Ugrás a tartalomra

Dušan Tadić a TSC Labdarúgó Akadémián

2018.12.31
09:16
2018.12.31
15:58
Forrás
Pannon RTV
Dušan Tadić, a hollandiai Ajax labdarúgója, a szerb válogatott kapitánya látogatott el a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiára.

A karrierjét Topolyán kezdő, középpályás poszton játszó harmincéves focistát a fiatalok faggathatták, akik kitörő örömmel fogadták a közvetlen fiatal labdarúgót. Egyebek mellett pályafutásáról és nagy mérkőzéseiről kérdezték.

Tapsviharral és kitörő örömmel fogadták az ifjú focireménységek Dušan Tadićot, minden idők egyik legsikeresebb szerb focistáját a TSC Labdarúgó Akadémián, Topolyán. A karrierjét gyerekként Topolyán kezdő Tadić a helyi gyerekek példaképe, lelkesen faggatták és tolongtak a közös fotózásért, autogramért.

Drašković Daniel, játékos, TSC: „Már harmadszor találkozom vele. Azt kérdeztem tőle, hogy van-e kedvenc játékosa, hogy mi a célja az életben. Nagyon nagy élmény egy ilyen jó focistát megismerni, ő most átigazolt az Ajaxba és ott nagyon jól játszik.”

Mihajlo Jeremić, játékos, TSC: „Nagyon örülök, hogy megismerhettük. Jó játékos, jó klubban játszik. Néztem a mérkőzését a Bayern München ellen, két gólt is lőtt. Megmutatta, hogy kitűnő játékos.”

Az Európa- és Világbajnokságon, a Pekingi Olimpián, a Bajnokok Ligájában is szereplő Dušan Tadić a gyerekeknek azt tanácsolta, tűzzék ki a céljaikat, és ne veszítsék azokat szem elől, tegyenek meg mindent, hogy megvalósítsák álmaikat, amihez a TSC Labdarúgó Akadémia kitűnő feltételeket nyújthat számukra.

Dušan Tadić, labdarúgó: „Sok lemondásra, sok munkára van szükség, oda kell figyelniük saját magukra, a testükre. Mindezzel együtt juthat csak kifejezésre a minőség. Tehát nagyon sokat kell edzeniük, figyelniük az étkezésre, arra, hogy jól aludjanak - ezek a normális, alapvető dolgok. Remélem ezeket fogják tenni a jövőben.”

A TSC Labdarúgó Klub és az akadémia legfontosabb célja az utánpótlás-nevelés. Azzal, hogy ilyen sikeres focistákkal ismerkedhetnek meg a gyerekek, mint Dušan Tadić, alakítják a jövőképüket, kitartásra ösztönzik őket és az önbizalmukat is növelik.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC Labdarúgó Klub, Topolya: „Ő az első világhírű labdarúgó, aki itt kezdte Topolyán. Az első klubja a topolyai klub volt, és ennél jobb példa nem is lehet a gyermekeink, a futballistáink számára. Meg akartuk mutatni nekik, hogy Topolyáról elindulva is lehet valaki az Ajax játékosa, és azt is, hogy ehhez milyen utat kell bejárniuk.”

Zsemberi János, a TSC elnöke szurkolói sállal és a klub 10-es számú mezével ajándékozta meg Tadićot, majd a vezetőség körbevezette a sportlétesítményben és bemutatta az akadémia nyújtotta lehetőségeket.

TSC Labdarúgó Akadémia
Topolya

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.