Ugrás a tartalomra

Topolyán is lázasan készülnek a szilveszteri bulikra

2018.12.31
17:04
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Az asztalokon a mai modern ételkülönlegességek mellett a hagyományos szerencsehozó ételek is megtalálhatók, mint a malacsült, a lencse és a rétes, de a pezsgőbontás sem maradhat el.

Topolyán idén sem tartanak nyílttéri szilveszterezést. A szórakozóhelyek, éttermek estére megtelnek, viszont a helyiek leginkább családi-baráti körben várják az új esztendőt.

Délután még az utolsó bevásárló körútjukat ejtették meg a topolyaiak és a környékbeliek. Mindenki készül az esti ünneplésre.

Laluja Hajnalka, Bajsa: „Otthoni körülmények között fogunk ünnepelni, a 2019-es évtől minél több céltudatos embert várok, jó egészséget és boldogságot és mindenki legyen elégedett.”

Dragoslavić Anna, Topolya: „Otthon leszünk, mivel a kisfiunk is kicsi és idáig sok történés volt, jó lesz kicsit pihenni. A 2019 meg a jövő titka, megelégedni azzal, ami van és élvezni a jó pillanatokat továbbra is, amikor lehet, ezt várom én legalábbis.”

A bajsai Szuhankó házaspár kettesben szilveszterezik idén. A néphiedelem szerint a malac előre túrja a szerencsét, ezért nem hiányozhat az ünnepi asztalról a ropogósra sült pecsenye.

Szuhankó Ruzsena, Bajsa: „Az a tradíció, hogy újévkor disznó pecsenyét esznek vagy juh vagy ehhez hasonló sülteket, a lencse azért kell, hogy szerencse legyen a házban sok pénzzel. Szoktunk levest is csinálni, orjalevest, disznóságból. Sült krumpli is lehet mellé a régi hagyományok szerint, ma már franciasaláta is ott díszeleg az asztalon.”

A finom rétes, főként a mákos szerencsét hoz a babona szerint. A szilveszteri hangulat elengedhetetlen kelléke a pezsgő, mellyel bizakodva köszöntik az új esztendőt.

Topolya
szilveszter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.