Ugrás a tartalomra

Két berlini reptéren is sztrájkolnak hétfőn reggel

2019.01.06
21:04
2024.03.19
08:49
Forrás
MTI
A schönefeldi és a Tegel repülőterekéren a biztonsági szolgálatok dolgozói jelentettek be munkabeszüntetést, emiatt számos járatot, köztük egy budapestit is töröltek. A sztrájk 5 órától 8.45-ig tart.

A két repülőtéren együttvéve nagyjából 80 járatot érint a sztrájk, ezek egy részét már vasárnap törölték.

A németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége 20 eurós bruttó órabért akar kiharcolni az utasok, a poggyász, a teherszállító járatok rakománya és a légitársaságok személyzete ellenőrzését végző cégek dolgozóinak, országszerte 23 ezer munkavállalónak.

Órabérük jelenleg régiónként eltérő, a berlinieké például 17,12 euró. 

reptér
Tegel
Schönefeld
sztrájk
Berlin

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.