Ugrás a tartalomra

Több tonna hamis Legót foglaltak le a pénzügyőrök

2019.01.11
14:01
Forrás
MTI
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök mintegy négy tonna, több mint 1,3 millió hamisított Lego formatervezésű játékot foglaltak le és semmisítettek meg.

Ezt közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a szállítmányt Kínában adták fel egy ukrajnai lakcímmel rendelkező személynek. A játékokkal kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy azok szellemi tulajdonjogot sértenek, így a pénzügyőrök megkeresték a Lego formatervezési minta magyarországi jogi képviseletét, aki megállapította, hogy a termékek mind hamisítványok és kérte azok megsemmisítését. 

LEGO

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.