Ugrás a tartalomra

A ragadozóhalak horgászatának idényében járunk

2019.01.11
14:15
2019.01.11
20:13
Forrás
Pannon RTV
Olyan vizeken, amelyek nem fagytak be, ez az időszak az igazi süllő- és csukahorgászszezon. A Tisza folyón és a tavakon egy megfelelő ismerettel rendelkező pecás új élményekkel gazdagodhat.

A zord időjárás miatt a horgászok többsége még nem merészkedett ki a vízpartra, pedig elmondásuk szerint ez az időszak a legmegfelelőbb a ragadozóhalak horgászására.

Csipak Viktor, Zenta: „A horgászok számára sajnos nagyon korlátozottak a lehetőségek a téli horgászatot illetően, tehát ami a télen horgászható halak közé tartozik, a csuka. Elsősorban, ez már régebbről közismert halfajta, a másik a süllő, esetleg még a balin és a menyhal.”
 

Boros Bernárd, Zenta: „Sajnos sok embernél látni, hogy a pici, méreten aluli halakat viszi szemrebbenés nélkül, nem gondol a jövőre, nem gondol a jövő generációjára. Egy dolog, hogy a konyhára is vigyünk halat, ami méreten felüli, de azért hagyjunk is valamit.”

A horgászok elmondása szerint, ha sikereket szeretnénk a téli időszakban, akkor mindenképp a tavakon érdemes először próbálkozni.

horgászat
csuka
süllő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.