Ugrás a tartalomra

Egy az ötmillióból: A szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a koszovói megoldási tervet

2019.01.11
18:39
Forrás
021.rs
A kormányellenes tüntetések szervezői arra szólították fel Szerbia államfőjét, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával.

A Koszovó ügyének rendezésére vonatkozó tervet már ismeri Moszkva, Washington és Brüsszel, de a szerbeknek nem árulják el, a szerbek nem állnak készen arra, hogy megismerjék a megoldást - ezt állítják az Egy az ötmillióból elnevezésű, kormányellenes tüntetések szervezői. A pénteki közleményükben arra szólították fel Aleksandar Vučić szerb államfőt, hogy amennyiben valóban létezik a Koszovó kérdését megoldó terv, akkor ismertesse azt Szerbia lakosságával. Az Egy az ötmillióból jelszó alatt zajló demonstrációk 2018 végén kezdődtek Belgrádban. A kormány megdöntését célzó tiltakozási hullám azóta átterjedt más szerbiai városokra is. A jövő héten, pénteken első alkalommal Újvidéken is megszervezik.

Egy az ötmillióból

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.