Ugrás a tartalomra

Élményközpontú foglalkozások a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában

2019.01.12
11:02
2019.01.12
17:56
Forrás
Pannon RTV
Kísérletezhettek, sakkozhattak és különböző logikai és matematikai játékban vehettek részt a gyerekek. Most mintegy nyolcvanan érkeztek, a második osztályosoktól egészen a középiskolásokig.

A program célja, hogy a tanulók megtalálják mi az, ami a legközelebb áll hozzájuk.

Célba is dobáltak a rendkívüli, szombati matematikaórán a másodikos diákok. Zemkó Emma nagyon szereti a hétvégi foglalkozásokat és barátkozásokat.

Zemkó Emma, másodikos tanuló, Széchenyi István Á.I., Szabadka: „Nagyon jó volt, az egész program nagyon tetszett.”

Bakota Áron szívesen vesz részt játékos órákon: „Nyolccal győztünk, mert 14 + 8 az 22.”

Balázs Piri Kevin Horgosról érkezett: „Nagyon jól éreztem magam, játszottunk, voltak logikai játékok, egyéniek és csapatosak is.”

A gyerekek egyik teremből mentek a másikba a kalandos délelőttön. A fizika törvényeit egy hajszárítóval és egy pingponglabdával ábrázolták.

A foglalkozásokat már 23. éve szervezik meg. Idén 14 élményműhelyt tartanak. Minden évben újítanak, színesítik a programot.

Tóth Gabriella, programvezető: „Volt nekik önismereti műhely, beszédtechnikai foglalkozás, képzőművészet, alkottak is, de emellett ott volt a játék, sakk, matematika. Ha kérdezik a gyerekeket, azt mondják, nagyon élvezték, és van még egy kis testnevelés foglalkozás is.”

A játékos órákat a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács Bátorítás és ösztönzés című komplex programja keretében tartják.

Vajdasági Tehetségsegítő Tanács
Szabadka

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.